ANEJA IN KNJIGA »SAM PREK OCEANA«

Včasih imajo zgodbe življenja zanimive poti, katere znajo presenetiti tistega, ki to pot tlakuje in tistega, ki hodi po njej. Po tej poti mi je pošta prinesla sporočilo z naslednjo vsebino:

»Spoštovani gospod Čaušević! Moje ime je Aneja in hodim v 9. razred. Pri pouku smo morali prebrat potopis. Ker pa so se mi zdeli potopisi dolgočasni, čeprav obožujem potovanja, je bila največja težava izbira prave knjige. Izmed mnogih potopisov v knjižnici me je v oči takoj zbodla ravno Vaša knjiga Sam prek oceana. Knjigo sem brala dneve in noči, saj je bila tako zanimiva in bogata, da se preprosto nisem mogla ustavit pri branju. Vaša knjiga me je posrkala vase, kar pa pri meni ne zmore vsaka knjiga.  Vendar gospod Čaušević, to ni le knjiga! To je duša, ki tako bogato in zanimivo prikazuje jadranje, da bralca obsede in ga “zastrupi” z ljubeznijo do jadranja, do morja. To moje besedilo je zahvala Vam, da ste svojo ljubezen tako dobro opisali na papir in jo tudi prenesli name, na nas. Z vašo pomočjo sedaj še bolje razumem morje in njegov čudoviti čar. Upam, da veste, da ste izjemen človek! Še enkrat se Vam iz srca zahvaljujem, da ste svoje srce zlili na papir in to čarovnijo, ki pa smo ji na svetu premalokrat priča, delili z nami.  Želim Vam ogromno lepih avantur z Indigom ter upam, da bom zopet lahko priča kakšni novi dogodivščini! Lep pozdrav, Aneja M.«

Aneja je vsebino iz knjige skrčila in naredila posebno obnovo ter pri pouku v programu Power Point predstavila vsebino iz knjige. Ta predstavitev je njene sošolce tako navdušila, da se je porodila želja, da me učiteljica povabi na njihovo šolo, da še sam učencem predstavim jadranje, jadrnico in nasploh morje ter oceane. Ker bo kmalu čas praznikov in čas obdarovanj, sem jim obljubil svojo predstavitev kot darilo, zato smo se danes v Frankolovem skupaj družili in skoraj dve uri spoznavali lepote jadranja, katere so mladi učenci kar srkali v svoje skladišča informacij. Morda bo čez nekaj let, nekdo od njih zarezal gladino oceana in se podal po poti mojih že uresničenih sanj.

Hvala vam za res prijetno druženje!

One thought on “November – 2018

  1. Bravo Jasmin!

    Lepa gesta in zagotovo bo Aneja v kratkem šla po tvojih stopinjah….najprej skozi začetno in osnovno jadralsko šolanje, nato pa barka in veter v jadra ter okrog sveta 🙂 .

    Tanja N.

Komentiranje onemogočeno.