6 thoughts on “Mnenja o knjigi

 1. Prebral sem knjigo. Ponosen sem, da te poznam. Ta pa je hudaaaaa. Mater si dober. Ne smeš se ustaviti in veš, poda se ti ta stil pisanja.

 2. Znam i čitam na Slovenskom ali napisat ču ti na Hrvatskom, jer tu živim.

  Pročitala sam tvoju knjigu i opisala bi je kao odličnu beletristiku.
  Knjiga ima umjeren razvoj događanja, tako da me je do samog kraja držala u neizvjesnosti jer nisam ni slutila kraj.
  Glavni lik Jan, u svakom poglavlju naglašava tu ljudsku radoznalost, moć i slabost, strah pojedinaca koja je prisutna u svakodnevnom životu,
  a on kao novinar ( odnosno ti kao pisac) znao ju je umjereno rasporediti kroz cijeli roman.
  Drago mi je da si odabrao Primorski kraj i sa time približio svojoj publici da se korupcija, biznis spletkarenja i sve što vodi uz takav svijet može ( ili se i dešava) u našem susjedstvu.
  Kako je meni vrlo poznat taj dio biznis života, smatram da si to opisao vrlo detaljno tako da i laik lako razumije.
  Iskreno do samog kraja nisam ni slutila kako si odabrao naslov knjige i mislila sam da će završiti kao svaki ljubavni roman sa happy završetkom, Jan i Klara= Love, a i to si pustio nama na volju da zaključimo postoji ili ne nastavak priče.
  Dušana u početku nisam favorizirala kao lika, a na kraju ispao je kao jedna naivna, izmanipulirana i povodljiva osoba, ukratko rečeno pohlepan za lijepim životom i naravno upleo se u mrežu kriminalaca ( a oni takve vole). Bilo mi ga je pomalo i žao.
  Roman je klasični odvjetnik … ugled i profit iznad svega. On je samosvjesno jako dobro znao što radi ( barem sam ja tako zaključila)
  Zapravo ti ljudi nisu sretni i zato traže utjehu u raznim supstancama ili erotskom adrenalinu, kako bi izdržao taj presing vječite utrke ka vrhu. I to priznajem dobro je opisano u romanu.
  E sad cure … one su u tom svijetu bile i uvijek će biti igračke velikih tzv. igrača… Klaru ne mogu opisati kao sponzorušu ( što sam mislila u početku) – iako kada jednom znaš više od onoga što bi trebala znati, još je jedno nepisano pravilo da si samo njihova marioneta a to se pokazalo i na kraju knjige da je i ona, svjesno ili nesvjesno, ušla u korupcijsku mrežu ( associazione a delinquere = zločinačko udruživanje).
  Patricija je sponzoruša, žena koja ne preza ni pred čim samo da živi lagodnim životom, a takvim osobama nije suđena ljubav. Po meni ipak na kraju nije zaslužila smrt, jer je tu ljubav htjela zaštititi.
  Ovo je ukratko moj doživljaj knjige. Sigurno ću je odmakom vremena još jednom pročitati i tko zna možda je doživim na neki drugi način.

  Sandra, Poreč

 3. Spoštovani gospod Jasmin Čaušević

  Kriminalka ali kriminalni roman je postal eden od trenutno najbolj popularnih žanrov za pisanje knjig na to temo. Trenutno je v Sloveniji, kot majhnem tržišču kar nekaj takšnih poskusov in nekaterim uspe, spet drugim ne. Ker sem knjigo dobila v dar, sem jo kot upokojena pedagoginja z veliko prostega česa prebrala. V osnovi me pritegnila naslovnica. Začetek knjige ni obetajoč, a ko sem se prebila skozi nekaj prvih strani, sem začutila tekočo vsebino. Odkrila sem zgodbo, ki bi lahko bila vsakodnevni realni svet in to sem brala v sami vsebini. Realistično opisano, celo podvomila sem, koliko je resnice v njej. Zato sem se nad njo tudi zamislila, če ni v vsebini veliko avtobiografije. Z opisi, zunanjimi kot osebnimi, tudi karakterno razdelanim področjem človeške realnosti, ste nanizali kar nekaj efektov. Dogajanje je zadano geografsko široko, kar me je še bolj pritegnilo. Za roman Pol srca, bi lahko trdila, da je realističen, ker prikazuje realna možna dogajanja, zato je bil zame vsebinsko z eno besedo fantastičen. Nadaljujte s pisanjem, dotikajte se ljubezni in obljubim, da bom vaša zvesta bralka in zbirateljica vaših del.

  S spoštljivimi pozdravi!

  (Tekst iz emaila objavljen na spletno stran z dovoljenjem avtorice teksta)

 4. Pozdravljeni!

  Knjiga je prebrana. Moja prva ocena je, da sem čisto padel noter in jo prebral v parih dneh. Zgodba je dobra, všeč so mi preobrati in všeč so mi tudi ponavljajoči si presledki med besedilom na vsaki strani. Kar se tiče pravopisa in lekture, je v besedilo nekaj napak. Moje skromno mnenje je, da bi se dalo oblikovno nekatere povedi lepše speljati. Drugače pa je knjiga res dobra.

  Tadej

 5. Jasmin, šesta knjiga, tvoj tretji roman, kot je napisano, je presežek v vsem … prepletenih zgodbah, izbranih besedah, ljubezenskih prizorih. Knjiga, ki te posrka in jo prebereš na dušek, saj vleče zgodba in konec, ki ga do konca ne moreš predvideti. Iskrene čestitke za napisano. Čeprav komaj čakam tretji jadralsko erotični roman, me je knjiga Pol srca več kot navdušila. Vse dobro in prijetno poletje ti želim!

Komentiranje onemogočeno.