na Sestrunju 14.7.2017

———————————————————————————————–

Knjigo sem pričel brati za pokušino, do konca pa jo preberem v miru v pravem ambientu na barki. Odlično. Upam, da te morje popelje okoli sveta, da bomo deležni tako podrobnega opisa tudi ostalih krajev na poti.
LP NT
PS: Na polici bom prišparal prostor še za štiri tvoje knjige (najmanj).
(vir: forum morjeplovec)

 

Od kar imam tvojo knjigo, me sploh ni več na forumu. Prvih 100 strani sem že obdelal. In kot vsaka dobra kriminalka, se tudi tvoj potopis stopnjuje. Super tudi, da si vključil ogromno fotk. Že tekst me odnese nekam tja v modrino, potem pa še pogled na fotke in ….. Super in vse pohvale za podvig in knjigo.
Priporočam v branje vsakemu morjeplovcu, neizkušenemu in izkušenemu.
p.s. Kritiziral ne bom, ker tudi ni kaj in ker spoštujem to kar si naredil, zaplul svojim sanjam naproti in vse skupaj lepo zapisal.
Imam pa željo za drugo knjigo, več gole kože, pa ne tvoje.
Mare
(vir: forum morjeplovec)

 

Knjigo sem prebral na 3/4. Berem počasi ker vsak stavek preberem in vsak podatek pogledam na netu. Pogledam vse lokacije na Googl Earth in vsak tvoj premik. To vzame veliko časa. Knjiga je zelo berljiva in zanimiva. Toliko.
Lp Zoran
(vir: forum morjeplovec)

 

Pozdravljen Jasmin.
Čez vikend sem prebral tvojo knjigo in jo dobesedno požrl. Ker sem te spremljal na Morjeplovcu sem že po tvojih zgodbah in tvojih reportažah s sejmov in drugih zapiskih vedel da znaš pisati. Tukaj ti beseda še lepše in bolje teče. Knjiga te vsrka in tudi klic žene na kosilo me ni odlepil od nje. Čudovita knjiga in če dovoliš bi napisal o tej knjigi svoje mnenje na Morjeplovca. Dober si da si se sam upal jadrati. Imam nekaj vprašanj okoli jadranja in me zanima če bi te lahko poklical. Imam tvojo staro telefonsko ki ne obstaja več.
Hvala, Marjan
(vir: forum morjeplovec- zasebno sporočilo)

 

Spoštovani gospod Jasmin Čauševič!
Trenutno sem na 153 strani vaše knjige. Kot jadralka in ljubiteljica morja sem prebrala skoraj vse navtične knjige slovenskih in hrvaških avtorjev, nekaj celo tujih avtorjev, seveda v angleščini. Veliko potopisov znanih in zvenečih slovenskih imen sem na sredini knjige enostavno prenehala brati, ker je v njih vladalo dolgočasje. Vaša knjiga in vaš stil pisanja je nenavadno poseben, fascinanten in kar kliče bralca k branju. Danes me je tako pritegnilo, da sem skoraj zamudila službo. Zdaj ko vam to pišem, sem zaprla oči in enostavno zajadrala z vami. Korajžno naprej!
Mirno morje! Ida
(vir: moj email)

 

Danes sem se lotil knjige Jasmin Jadranje: Šepet vetra in valov, v kateri avtor v obliki razširjenega ladijskega dnevnika opisuje jadranje od Poreča do Visa in potem čez Jadransko morje in ob vzhodni italijanski obali do Otranta; obravnava tudi plovbo ob Siciliji in Eolskih otokih do severne obale Sardinije (do tu sem prebral).
Knjiga je napisana tako nazorno, da sem brez problemov podoživljal njegova doživetja, še posebej, ker sem na prvem jadranju od Izole do Zadra pred 16 leti s sorodnikoma.
Filip Mihael
(vir: FB)

 

Uživam ob branju te zares zanimive knjige. Hvala Jasmin 🙂
Jana
(vir: FB)

 

Iz prve roke lahko priporočim knjigo. Za naju je skoraj peljar!
Andrej Kosec
(vir: FB)

 

Res je čudovita…prvih 103 sem kar požirala, pa sem jo šele v roke dobila….zelo priporočam za branje in nič ne bo škodilo, če bo kasneje krasila vašo knjižno polico….
Tanja Nik
(Vir: FB)

 

Sem ravno prebrala vašo knjigo in mi je zelo všeč..čestitam za podvig in vam želim še veliko sreče in podobnih doživetij! Hvala vam!
Lučka V.
(Vir: FB)

 

Knjiga, vredna branja. Jo imam in me veseli, da jo imam. Knjiga je lepa..in veliko truda je bilo vloženega vanjo. Priporočam!
Andreja R.
(vir: FB)

 

Čudovita knjiga. Jaz jo sedaj končujem in imam občutek, kot, da sem sam bil tam… Turistično seveda. Čudovit zapis Jasmin… Požiram jo.
Bojan R.
(vir: FB)

 

Ni lepšega, kot nekomu omogočiti, da živi svoje sanje! In če dobiš v zameno še tako zanimivo in uporabno knjigo kot je tvoja, je to sanjsko! Jasmin, še naprej deli z nami svoje zapise….
Žiga K.
(vir: FB)

 

Čeprav sem s tvojo knjigo “priplul” šele do Sicilije, ugotavljam, da mi nadaljnja pot ne bo prav nič dolgočasna. Vključil si vse podrobnosti, ki nas morjeplovce zanimajo. Od vremenskih pogojev, opisa sidrišč in mest, pa do splošnega vzdušja na jadrnici, prehrane… Vse si popestril z velikim številom fotografij. Ni kaj, priporočam knjigo vsem morjeplovcem. Pa še nekaj, skrajni čas je, da si spremeniš Nik name, lahko tudi v Izkušeni Novinec (z veliko začetnico).
Marjan T
(Vir: forum morjeplovec)

 

Novinec, hvala za tvoj iskren potopis! Vesel sem, da z nami deliš tako uživaške kot težke trenutke. Tako uspehe, kot napake. Vključno s cenami. Ravno zaradi tega je knjiga tudi zelo realna in praktično uporabna. TOPLO PRIPOROČAM!!!
Bouton
(vir: forum morjeplovec)

 

Ma ta knjiga je vodič, potopis, leksikon in jadralni priročnik v enem. Kmalu bom na koncu, zato Novinec, pero v roke, piši naprej, saj dogodivščin imaš še dovolj… Hvala ker z nami deliš vse to. Če en jadralec po knjigi za tabo vozi ne bo ne lačen, ne žejen, ne brez nafte ali jadrarja. Ni to vodnik? Dosti jadralskih izrazov uporabljaš in jih tudi večkrat pokomentiraš, da so laiku razumljivi… pravi leksikon. Lepo opišeš pot, veliko slik je zraven…krasen potopis!
Iztok
(vir: forum morjeplovec)

 

Živjo Jasmin, knjiga je bila….čisto prekratka!!! Za drugi del sem se postavila v vrsto. Hvala za tako doživeto popotovanje. Na srečo 😉 sem zbolela za virozo in bila dva dni na poti do Kanarskih. Dobila sem tudi nekaj idej, tista s čakljo za čistiti AF je super, do zdaj smo viseli na špagi…zanima me tudi tisti dodatni škripec za dvig na jambor in še nekaj moram vprašat, kje hudiča, si se naučil tako jadrat? Šele zdaj sem povezala Novinca in tebe in videla, da si prej motoriral, potem pa, v meni nerazumljivem času, prejadral tako pot. Sam. Ja, kako? Katera šola ti je to dala? In še enkrat, novo knjigo sem že naročila, tako, da kar Indigo pod rit in na Karibe!
Maja Lepen
(Vir: zasebno sporočilo)

One thought on “Mnenja o knjigi

  1. Zanimivo branje za ljubitelje morja, plovil in potovanj…Resnično se lahko poistovetiš z jadralcem oz. piscem, z njim uživaš in trpiš v dogodivščinah.. K temu primorejo tudi lepe slike… Čudovito!
    Lučka

Komentiranje onemogočeno.