Naslov:  ŠEPET VETRA IN VALOV
(potopisni dnevnik neke plovbe), izdana leta 2016

Izdelava: knjiga ima trde platnice, je šivana, tiskana na 115 gr papirju, ima 304 barvne strani.

Oprema:  knjiga vsebuje preko 280 avtorskih fotografij, ki so opremljene s tekstom.

MPC:  BAR-koda in cena sta označeni na zadnji zunanji strani knjige, MPC znaša 24,90 EUR Trenutna CENA 17,- EUR + poštnina

Tekst je lahko berljiv in vsebina je drugačna od drugih potopisov, da je razumljiva še največjemu laiku. Opisuje, kako živeti na jadrnici, torej na družinskem plovilu, kakršnega ima večina jadralcev. Kako odpluti brez posebnih priprav, kako se izogniti dragim marinam, kje in kako sidrati, kako preživeti z minimalno porabo denarja. V knjigi je lepo opisano in pojasnjeno za kaj se porabi največ denarja, predvsem pa prikaže, kaj početi, ko si sam na plovilu.

Pot od Poreča v Las Palmas je v plovbi in raziskovanju trajala dobre štiri mesece. V tem času je bilo preplutih 3.114 NM.

Obiskal sem se in se ustavljal v Hrvaški, Italiji, na Siciliji, dveh Eolskih otokih, Sardiniji, Magdalenskih otokih, Korziki, na otokih Menorca, Malorca, Ibiza, Formentera, na celinski Španiji s Costo del Sol in Costo Blanco, obiskal sem državico Gibraltar ter Kanarske otoke Graciosa, Lanzerot, Fuerteventura in Gran Canaria.

Plul sem po Jadranskem, Jonskem, Tirenskem, Ligurijskem, Sardinskem in Mediteranskem morju ter Atlantskem oceanu.

Naročila sprejemam preko emaila in Facebooka. Plačilo je možno preko PayPala z računom. Naročite knjigo ali več njih preko jasmin.jadranje@gmail.com in poslal vam obrazec za plačilo.