6 thoughts on “Mnenje o knjigi

 1. Spoštovani gospod Čaušević!

  Moje ime je Aneja in hodim v 9. razred. Pri pouku smo morali prebrat potopis. Ker pa so se mi zdeli potopisi dolgočasni, čeprav obožujem potovanja, je bila največja težava izbira prave knjige. Izmed mnogih potopisov v knjižnici me je v oči takoj zbodla ravno Vaša knjiga Sam prek oceana. Knjigo sem brala dneve in noči, saj je bila tako zanimiva in bogata, da se preprosto nisem mogla ustavit pri branju. Vaša knjiga me je posrkala vase, kar pa pri meni ne zmore vsaka knjiga.

  Vendar gospod Čaušević, to ni le knjiga! To je duša, ki tako bogato in zanimivo prikazuje jadranje, da bralca obsede in ga “zastrupi” z ljubeznijo do jadranja, do morja. To moje besedilo je zahvala Vam, da ste svojo ljubezen tako dobro opisali na papir in jo tudi prenesli name, na nas. Z vašo pomočjo sedaj še bolje razumem morje in njegov čudoviti čar. Upam, da veste, da ste izjemen človek! Še enkrat se Vam iz srca zahvaljujem, da ste svoje srce zlili na papir in to čarovnijo, ki pa smo ji na svetu premalokrat priča, delili z nami.

  Želim Vam ogromno lepih avantur z Indigom ter upam, da bom zopet lahko priča kakšni novi dogodivščini!

  Lep pozdrav,

  Aneja M.

 2. Knjige še nisem prebral sem pa bil na vašem predavanju v Ljubljani. Iskreno povem da nisem pričakoval tako dobrega in predvsem zanimivega predavanja. Saj ne pravim da me ni zanimala tudi vaša pot čez Atlantik. A bolj me je zanimala vaša izkušnja s pripravami in načrtovanjem hrane ter vode. Res zanimivo in čeprav sem že dve desetletji na jadrnici sem se tokrat res veliko naučil.
  Mirno morje vam želim in srečno se vrnite na novo predavanje.
  Mirko

 3. Pozdravljen g. Jasmin. Vašo knjigo sem kupila preko spleta, preko enega od mnogih ponudnikov, ki prodajajo vaše knjige. Že sam naslov me je zelo pritegnil, zato je sledil nakup knjige. V roke sem prijela zelo lep končni izdelek, notranjost je polna čudovitih fotografij. Nisem jadralka in ne mornarka, a po prebrani knjigi sem postala vaša občudovalka in spremljevalka preko vaše spletne strani. Spodbudili ste me še k nakupu prvih dveh knjig, kajti če so te vsaj pol tako zanimive kot je že prebrana tretja knjiga, bom zelo vesela. G. Jasmin, želim vam sreče in zdravja ter naj vas čuvajo vsi bogovi tega sveta. Zahvaljujem se vam, za občutke, ki jih delite z nami.
  Violeta Plahuta

 4. Začel sem brati knjigo Jasmina Čauševića, tudi jaz sem sam na barki 😉 Naslednje leto gre Jasmin Jadranje spet čez ocean, pomagajte z nakupom knjige…

 5. Pozdravljen Jasmin! Prebral sem vašo knjigo, katera me je bolj pritegnila kot prva. Kupil sem jo na vašem predavanju, zato mi je bila vsebina toliko bolj zanimiva. Vaše prečkanje Atlantika, omenjate besedo “prečkanje”, kot bi “prečkali” potok iz sosednje vasi, je kot dobra kriminalka. S fotografijami v knjigi se človek poistoveti z vami, kot jadralcem. Še enkrat pohvala in mirno morje vam želim! Odjadrali ste sanje nas mnogih jadralcev.
  Stanislav Tanjšak

Komentiranje onemogočeno.