JADRANJE 2020… ali kako se sanje razblinijo

 

Nekako se mi zdi, da mi glede na nastalo situacijo s to corono, več ali manj letošnje jadranje polzi med prsti. Glede na to, da bi moral 1.4.2020 poleteti proti Sydneyu (Australia) in od tam naprej proti Noumei (Nova Kaledonija) , jaz pa sem še v Sloveniji, menim, da bo letos jadranja bolj malo, ali pa ga sploh ne bo. Ko pogledam na spletne strani Urada držav, v katere nameravam pluti, vidim le zaskrbljujoče informacije. Iz njih je razvidno, da bo verjetno še nekaj časa veljalo pravilo, da bo ob vplutju v novo državo obvezna 7 do 14 dnevna karantena. In če bi moral biti v vsaki državi 14 dni samo v karanteni, potem bom samo za karantene zapravil 4 mesece, kar pa je nemogoče in absurdno.  Zanimivo je tudi to, da dve državi ne dovoljujeta vplutja v njihova pristanišča, niti v primeru »naj nujnejšega«. Spet nekateri otoki nimajo corona virusa, a je za vstop vseeno potrebna 14 dnevna karantena (npr. Marshallovi otoki). Indigo sameva, stroški pa se nabirajo.

Plan letošnjega jadranja v 5. etapi je prepluti 6.400 NM od Nove Kaledonije do Šri Lanke (zemljevid z začrtano predvideno potjo je na moji spletni strani, v rubriki Sponzorji, kjer so navedeni tudi sponzorji in donatorji te etape). Zdaj vidim, da to vseeno ne bo mogoče. Po glavi mi leti tisoč misli in novih 1000 alternativ, ena tudi direktna, s samo dvema postankoma. Kaj bo nastalo iz tega, bom videl šele v nekaj naslednjih tednih, čeprav dvomim, da se bo življenje vsaj delno postavilo na noge, pred koncem meseca junija.  

Želim vam, da ostanete zdravi!

2 thoughts on “13. april

    1. Srečo, Avstralija je bila v špilu, Thursday Islands in 50/50% tudi Darwin. Jug Avstralije od Pertha do Sydneya sem obdelal v enomesečnem potovanju, že davnega leta 2006, zato me toliko ne privlači več. Ker sem lani želel pluti v Novo Zelandijo (saj sem tam že imel plačan dvig barke), pa tja zaradi vremenskih razmer nisem upal, sem se odločil, da jo izpustim, ker mi je odročna. Čas je, da po šestih letih, odjadram malo hitreje proti domu, saj sem najlepše že videl, to je, otoki Pacifika. In ja, ko se vrnem grem spet naprej 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja