Koronavirus (COVID-19) in posebni postopki, ki se uvajajo v pristaniških vstopih po delu sveta, kjer nameravam jadrati, seveda, če bo to letos to še možno

Vedno več držav, ki so priljubljene pri jadralcih, so pričele izvajati strožji nadzor ob obisku jadrnic ob izbruhu Coronavirusa  COVID-19. Na moji poti je kar nekaj držav, ki zaostrujejo prijavo na njihovem ozemlju. Tako Nova Kaledonija še vedno preverja temperaturo na letališčih, kakor tudi ob pristanku jadrnic. Na ozemlje te države je brez dovoljenja zdravstvene inšpekcije nemogoče stopiti.

Avstralija
Vsa plovila, ki priplujejo v Avstralijo, mora uradnik za biološko varnost pregledati na svojem prvem vstopnem pristanišču. V okviru tega pregleda bo kapitanu plovila postavil vprašanja o tveganjih za biološko varnost ljudi. Ta vprašanja so namenjena prepoznavanju ljudi, ki bi lahko imeli simptome težje bolezni ali koronavirusa. Obvezen je pregled, merjenje vročine in postopek pregleda zadnjih desetih pristanišč, kjer se je plovilo nahajalo. V državo nimajo vstop potniki iz celinske Kitajske, Republike Koreje, Irana ali severne Italije. 

Indonezija
Zaradi Coronavirusa morajo vsa prihajajoča plovila poklicati vodjo pristanišča ob prihodu do pristanišča in on bo organiziral karanteno za plovilo, ter obvestil kapetana plovila, kdaj bo prišel na plovilo. Le-tega ne se ne sme  zapustiti, dokler na VHF kanalu 14 ni obvestila, da je karantena pripravljena, ter da posadka lahko pride na obalo. V karanteni se bo izvajal pregled cele posadke, kot so povišana temperatura, kašelj dihanje in podobno. Če bodo vsi člani posadke zdravi, bo možno vstopiti v državo, drugače ne.

Malezija in Singapur
Oddelek ICA mora biti v naprej obveščen, da je na plovilu zdrava posadka. Ta mora dokazati, da v zadnjih 14 dneh pred prihodom v Singapur ni potovala ali prišla iz celinske Kitajske, Republike Koreje, Irana ali severne Italije. ICA ponuja spletno storitev CREW za vse lokalne ladijske zastopnike plovil, da predložijo podatke o plovilu, – podatke o posadki / potnikih / seznam, podatke o prihodu / odhodu – prek interneta za preverjanje in povezane zadeve.

Ker je za formalnosti prihoda in odhoda v Singapur obvezno potrdilo, jih je potrebno obvestiti o kakršnih koli zdravstvenih težavah in zgodovini potovanja za vse člane posadke.

Šrilanka
Pristaniške oblasti trenutno zahtevajo medicinske dokumente, ki potrjujejo zdravje potnikov na krovu, preden dovolijo sprejem v pristanišče, vključno z evidenco imunizacije. Priporočljivo je, da od agenta prosimo, naj dokumente pošlje pred prihodom naše jadrnice. Dokumenti, ki jih je potrebno  izpolniti, vključujejo „splošno zdravstveno poročilo“, „poročilo o zdravstvenem stanju“ in „pomorsko izjavo o zdravju“. Organi bodo vprašali tudi ali je kateri koli član posadke med prehodom zbolel ali umrl. Zdravstvena inšpekcija se bo v plovilo vkrcala na inšpekcijski pregled in imela osebni razgovor s člani posadke pred prijavo in odhodom na kopno.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja